Osmehni se svom stomatologu

Neka se vaše dete osmehne zdravim zubićima svom stomatologu

Karijes je najrasprostranjenije oboljenje čovečanstva i vrlo često napada zubiće vašeg deteta od najranijeg detinjstva.
Posetite sa svojim detetom našu ordinaciju i naučite da svom detetu sačuvate zdrave i lepe zube.

Ukoliko imate probleme sa zubićima svog deteta u našoj ordinaciji će vas dočekati iskusni tim stomatolog specijalista dečje i preventivne stomatologije i stomatološka sestra.

Zakažite pregled i sačuvajte svom detetu zdrav i lep osmeh.

Deca su zbog svojih brojnih i raznolikih faza rasta i razvoja posebna kategorija pacijenata i zato je dečja stomatologija izuzetno važna kako zbog očuvanja zdravlja mlečnih i stalnih zuba tako i zbog sticanja zdravih navika i oslobađanja od straha od posete stomatologu.

Dečji stomatolog je strpljiv i na jednostavan i slikovit način objašnjava detetu sve vezano za održavanje pravilne i redovne higijene. Sa pranjem mlečnih zuba se počinje odmah po njihovom nicanju i to najpre gazom natopljenom mlakom vodom a kasnije sa izbijanjem svih mlečnih zuba i malom mekanom četkicom za zube. Veoma je važno aktivno učešće roditelja u pranju zuba. Pastu za zube preporučujemo tek negde od treće godine života tj. Kad dete nauči da ispljune ono što ima u ustima.

Redovna poseta dečjem stomatologu od najranijeg detinjstva kod deteta stvara naviku pravilne i redovne higijene usta i zuba i redovne kontrole zuba , čime se svi eventualni karijesi na mlečnim zubima mogu da na vreme uoče i saniraju.

Dečji stomatolog ume da rad u ustima deteta svede na najmanju moguću meru jer deca nemaju strpljenja za duge intervencije.
Pravovremenom sanacijom mlečnih zuba sprečićemo da karijes zahvati stalne zube, koji su odmah po nicanju veoma prijemčivi za karijes. Zbog toga dečji stomatolog radi i zalivanje fisura novoizniklih stalnih zuba čime se oni ojačavaju i štite od karijesa. Ovo je bezbolna i jednostavna metoda koju deca vrlo rado prihvataju.

Dragi roditelji, poklonite poverenje našem stručnom timu i sačuvajte zdrav i lep osmeh svom detetu.